3 ting du skal vide inden du bestiller dit maleri online

3 ting du skal vide inden du bestiller dit maleri online

3 ting du skal vide inden du bestiller dit maleri online

3 ting du skal vide inden du bestiller dit maleri online

Indrykket: 3-11-2014


Mange er usikre når det kommer til bestilling af et portrætmaleri eller billedkunst online på nettet.

Hvordan kan man undgå at købe dårlig kunst?

Jeg kan godt forstå at det giver en usikkerhed hvis man ønsker at få malet sit kære barnebarn på et stort lærred.  Det er jo ikke nødvendigvis billigt, og hvis man finder en der maler det billigt, kan man så være sikker på det er ok kvalitet?

For at hjælpe dig i dit valg, har jeg samlet de mest nødvendige ting du skal sikre dig når du bestiller kunst online via en webshop eller en kunstners hjemmeside.

1. Kunstnerens stil

Det vigtigste er at du først og fremmest bryder dig om det portrætmaleren maler.

Rasmus Seebach portrætmaleri
Du skal sikre dig at du bryder dig om den stil som portrætmaleren arbejder med.
                

Hver kunstner har jo en stil, og denne stil vil for det meste også gå igen i et portrætmaleri fra et foto. Du skal ikke tro at du kan få en kunstner til at male en helt anden stil end den han brænder for eller er vandt til at male. Så selvom et foto danner en ramme for hvad der skal males, så har en kunstner jo aligevel sin egen stil.

Så Hvis du gerne vil have liv i dit maleri, så er det en god ide ikke at lægge for mange begrænsninger på kunstnerens måde at fortolke et portræt malet fra foto.  Hvis kunstneren skal arbejde inden for rammer som for ham ikke er naturlige, eller som ikke falder i hans stil, så vil det kunne ses i det endelige værk. Det vil nemt kunne miste noget af den glød som andre af kunstnerens værker normalt udstråler i enten farvesammensætning eller kunstneriske stil.

giv dig selv lidt tid til at undersøge hvad kunstneren har lavet.  Se eksempler på andre portrætter han / hun har malet. På den måde vil du sikre dig at dit nye maleri af dit kæledyr vil falde i din smag.

2. Hvis du ikke er tilfreds

Hvad har du mulighed for hvis du ikke er tilfreds med dit portrætmaleri?

Det er vigtigt at du sikrer dig klare linier mellem dig og billedkunstneren inden du bekræfter din bestilling. Vi ved jo godt at det tager lang tid at male et smukt portrætmaleri. Men hvad kan du gøre hvis det alligevel ikke lever op til dine forventninger?

Måske kan du få portrætmaleren til at levere en skitse i kan blive enige om inden du giver dit samtykke. Giver portrætmaleren en garanti som sikrer dig på en måde så du kan få lavet ændringer uden ekstra beregning. Nogle billedkunstnere giver endda en garanti på at du kan levere værket tilbage.

Det er vigtigt du sikrer dig at du ikke får malet et værk som du ikke bryder dig om, og at du så er tvunget til at købe det. Så tjek hvilken garanti billedkunstneren kan give dig.

3. Betaling

Tjek hvornår du skal betale for dit portrætmaleri.

Hvis du skal betale forud, så skal du være sikker på at der er en garanti for at du får din ordre leveret.

Mange gange så har man stor tiltro til at man nok skal få den vare man betaler. Men gider du at kæmpe for at få dine penge retur hvis det viser sig at du ikke får varen leveret til den rette tid, eller måske slet ikke.

Jeg har set flere og flere der efterhånden tilbyder rentefri betaling over flere gange. Så hvis det er nødvendigt for dig, så tjek om din leverandør tilbyder dette. Nogen gange kan man godt lave en aftale selv om det ikke står nævnt på hjemmesiden, så det er jo altid et forsøg værd.

   

Der findes selvfølgelig mange gode råd man kunne nævne men de 3 her ser jeg som de vigtigste.

3 ting du bør vide inden du bestiller kunst på nettet

Er du usikker når du handler online, så er du ikke den eneste.

      

Hvorfor støtte kunsten?

Når du har fundet den helt rigtige billedkunstner til dit næste portrætmaleri, så husk at du støtter kunstnerens arbejde, og du giver billedkunstneren mulighed for at udtrykke sig i denne ædle kunstart som facinerer så mange.

Du er med til at sikre at denne unikke udtryksform ikke forsvinder i denne tid hvor masseproduktionen kvæler det unikke udtryk i vores hverdag.

Så gør dig selv og din omverden en tjeneste, støt kunsten og vis den respekt, så den ikke forsvinder.

            

Støt billedkunsten imens kunsten lever

            

Vil du have flere råd?

Jeg vil i en senere blog opsummere andre gode råd og tips som du helt sikkert vil finde spændende. Så kig endelig forbi igen, eller skriv dig op i mit nyhedsbrev, så vil jeg skrive til dig når der er vigtige indlæg om kunst.

Du kan også kontakte mig for mere information hvis artiklen ikke er uddybende nok for dig.

3 ting du skal vide inden du bestiller dit maleri online