Årets kunstner 2014 i Hedensted / Løsning

Årets kunstner 2014 i Hedensted / Løsning

Årets kunstner 2014 i Hedensted / Løsning

Årets kunstner 2014 i Hedensted / Løsning

Indrykket: 27-10-2014


Kunst er min lykkepille

Brian Kristensen blev i går kåret som Årets Kunstner ved Kunst & Cafe i Løsning

Af Line Kyed
liky@hsfo.dk

Løsning - Der bliver sludret stille og roligt over en kop kaffe og et stykke kage ved de forskellige borde denne weekend ved arrangementet Kunst og Café i boldhallen ved Løsning Skole.

Rundt langs vægge og i midten af hallen udstiller 26 amatør-kunstnere hovedsageligt fra Hedensted Kommune deres værker og taler på kryds og tværs venligt med de besøgende.

Udstillingen strækker sig over lørdag og søndag, og det er 14. år i træk, den finder sted. Bag står Løsning Borger og Erhvervsforening samt Kunstnergruppen.

I et hjørne i hallen sidder Brian Kristensen fra Ølholm dybt koncentreret, mens han intenst maler en tro kopi af det billede, han har liggende foran sig. Bag sig har han flere ekspressive malerier stående. Af og til bliver han afbrudt af besøgende, der begejstrede og på skift spørger ind til det, han laver. Det er første gang, han er repræsenteret ved Kunst og Café.

- Kunst er min lykkepille. Det skaber indre ro at tegne og male, fortæller Brian Kristensen, der for få måneder siden fik stillet diagnoserne ADHD og autisme.

Altid tegnet

- Nu forstår jeg bedre, at jeg altid har været så urolig. Min hobby med portrætmalerier og billeder har heldigvis den evne, at den dulmer min uro. Herigennem kan jeg afbilede min psyke og mine tanker. Det er god terapi for mig, forklarer Brian Kristensen.

Til daglig arbejder han som programmør i et Aarhus- firma. Han er gift og har fire børn. I sin fritid har han tegnet så længe, han kan huske.

I 2009, i en alder af 41 år, udvidede han sin fritidsinteresse og kastede sig over malerkunsten. Det skete på baggrund af en depression, der bed sig fast i ham. Siden har Brian Kristensen brugt sine malerevner som en ventil til at komme af med de mange tanker, han stadig bærer rundt på.

Smileys skal der til

I mange af hans værker har Brian Kristensen trods et alvorligt udtryk og budskabfået sneget en lille smiley ind.

- Det handler jo om at være glad. Men det er ikke altid lige til. Mange gange tager man en maske på, og da jeg gik ned med stress og depression i 2009, var der mange, der ikke kunne forstå det. Jeg var jo altid så glad. I hvert fald udadtil, siger Brian Kristensen.

Han mener selv, han siden er blevet langt bedre til at få det gode ud af livet samt tankerne og hjernespindet kanaliseret ud gennem sine værker.

Vil gerne kunne leve af maleriet

- Det er befriede at kunne udtrykke sig, og det er dejligt, at de besøgende her ved Kunst og Café er så imødekommende og interesseret i det, jeg laver. Det var godt, min hustru fik mig overtalt til at udstille her, siger Brian Kristensen, der tidligere har været repræsenteret ved andre udstillinger og desuden drømmer om at kunne leve af sin hobby.

I første omgang kunne han i går eftermiddag - dog ganske overrasket og lettere ydmyg - modtage titlen som Årets Kunstner fra et enigt Kunst og Café-dommerpanel, der i år bestod af repræsentanter fra Kunstnergruppen. Ud over æren tilfaldt der desuden Brian Kristensen et diplom samt en flaske vin.

Det er mig en stor ære at blive udnævnt som årets kunstner i Hedensted / Løsning, og jeg siger mange tak for den ære.

Læs artiklen i Horsens folkeblad omkring udstillingen hvor jeg blev kåret som årets kunstner 2014.

     

Høre mere

Se mere om min historie og hvordan kunsten har hjulpet mig i dette tv program.

Link: /blog/se-mine-vaerker-paa-tv/

     

     

      

      

     

      

Årets kunstner 2014 i Hedensted / Løsning