Hvornår er det kunst?

Hvornår er det kunst?

Hvornår er det kunst?

Hvornår er det kunst?

Indrykket: 24-04-2014


Debat i radio24syv

Jeg deltog d. 23/4-2014 i en debat på Radio24syv sammen med Kunsthistoriker Line Rosenvinge.

Debatten var født på grund af en artikel Line skrev om hvem der kan kalde sig kunstner. (se mere her)

Jeg tager hatten af for Line, det jeg havde størst problemer med var den negative tone der kom i debatten efterfølgende, hvor man blev nedladende over for os der ikke har en kunstnerisk uddanelse.

Jeg er som sagt autist, og har aldrig haft nemt ved skolegang, så min indgangsvinkel er mere startet som terapi fordi jeg har det svært socialt og har været langt nede på grund af stress.

På grund af angst m.m. fik jeg ikke sagt alt det jeg ville i radioen, og fortsætter derfor debatten her.

Måske kan du Line fortælle mig hvad jeg skal gøre nu i min situation hvis jeg har ønsket om at være en anerkendt kunstner og ikke bare kreativ?

Historie

Picasso fik engang denne kommentar: "Hvorfor maler du så grimme billeder" - betyder det at han ikke var kunstner?

Van Gogh malede i sine 10 år omkring 900 værker, og ca. 1100 tegninger, dog solgte han personligt kun 1 billede, han var uddannet kunsthandler, men var han kunstner, eller blev han først det efter sin død?

Monet's første udstilling blev mødt af stor modstand fra kritikerne, de havde aldrig set så grimme åkander, de har da ikke den farve o.s.v. - Var han kunstner?

Søs Fenger har ikke nogen kunstnerisk uddannelse, men hun synger, kan hun kalde sig sanger?

Ja jeg kan blive ved med at trække eksempler frem.

Men måske kan mine tanker give en ide om hvorfor jeg er forvirret over dette at man forsøger at kategorisere så firkantet.

Jeg har som sagt fuld forståelse for at der er forskellig kvalitet, men kan man ikke lade betragteren afgøre dette istedet for at manipulere publikum til at betragte noget som kunst og noget som ikke kunst?

Hvornår er det kunst?