Hvem er jeg egentlig?

Hvem er jeg egentlig?

Hvem er jeg egentlig?

Hvem er jeg egentlig?

Indrykket: 16-04-2014


To be or not to be

Dette indlæg er født på grund af en hetz jeg har set på nettet imod autodidakte kunstnere, og i den artikel jeg har læst hænger man især én person ud, hvilket jeg syntes er usmageligt. (artikel: Hun kalder sig kunstner)

Jeg har selv en baggrund som autodidakt software udvikler, det vil sige at jeg har lært mig selv at programmere, jeg har ikke taget nogen uddannelse, men på trods af det har det arbejde jeg har leveret altid blevet rost og jeg har tjent gode penge på mit arbejde. 

Aldrig har jeg mødt en nedladende tone over at jeg ikke har en uddanelse, men tværtigmod har jeg mødt holdningen at erfaring tæller mere end skolegang (dette er ikke en opfordring til ikke at tage en uddannelse).

Mit arbejde som udvikler har bragt mig vidt omkring, USA, Holland, Tyskland, England, Island m.m. og jeg har altid leveret varen til kunders tilfredshed, og jeg er endda blevet headhuntet et par gange fordi man syntes at jeg leverede varen.

Den mørke side af medaljen

Med tiden oplevede jeg et pres fra flere sider, min samvittighed sagde at jeg arbejdede for meget, og min familiemæssige forpligtigelser blev større og større idet vi pludselig havde 4 børn. Pludselig slog det hele klik, og jeg gik ned med stress, og fik angst og depression.

Min psykolog bad mig finde en ting jeg brændte for og som ikke havde med mit arbejde at gøre, så jeg via denne hobby kunne afstresse og derigennem få selvterapi.

Jeg har altid haft flair for at tegne, og elskede at arbejde med skygger på papir, men nu fik jeg lyst til at afprøve mine evner på et lærred, og pludselig så jeg mig selv som selvlært kunstner.

Desuden var der kunder der ville købe min kunst, og jeg blev indbudt til udstillinger flere steder, f.eks. Galleri Art Expo, så jeg begyndte at betragte mig selv som kunstner.

Kreativ eller kunstner?

Men ifølge den førnævnte artikel kan man ikke kalde sig kunstner uden man har en kunstnerisk uddannelse.

Hmm. Selvfølgelig må skribenten have sin mening, men jeg syntes det er usmageligt at hænge Panum ud i en artikel med indhold der forklejner hendes arbejde.

I hele min opvækst har jeg lært rigtig gode værdier, og en af dem er: Hvis du ikke har noget godt at sige så lad være.
Derfor bliver jeg også nødt til ikke at sige min holdning om dem der føler sig mere værd end andre.

Men jeg kan fortælle at jeg har den holdning, hvis det man laver giver andre noget, så rører det noget i modtageren og det betyder ikke noget om navnet er stort eller ukendt, bare kunsten rører noget i modtageren.

Hvis nogen er bange for at der kommer for mange kunstnere til og deres værker derved mister værdi, så beklager jeg dybt dette, men det samme sker jo på alle andre områder, billig import af efterligninger kommer til landet, og det sker kun fordi der findes kunder til dette marked, men dem der vil have kvalitet ved hvad de skal kigge efter og køber efter det de tror på.

Jeg mener bare ikke man skal diktere hvad der er kvalitet, det må være op til hver enkelt at undersøge hvad der er kvalitet for dem, og aldrig se ned på nogen der måske vælger den billige kvalitet.

Hvad er din holdning?

Se også - Når angst styrer fordomme


Tilføjelse

Tonen i førnævnte artikel er efterfølgende blevet ændret, så den ikke længere hænger en enkelt person ud, så det er stor fremskridt, vores debat har åbentbart hjulpet.

Hvem er jeg egentlig?