Hvorfor købe kunst på nettet?

Hvorfor købe kunst på nettet?

Hvorfor købe kunst på nettet?

Hvorfor købe kunst på nettet?

Indrykket: 18-03-2014


Hvorfor købe kunst online

I den seneste rapport fra "Deloitte and ArtTactic" nævnes det at der i de seneste år (i hele verden) er oprettet mere end 300 online kunst forhandlere som sælger kunst direkte via en webshop, det bør jo være gode nyheder for dig som kunstsamler eller kunstkøber. Rapporten konstaterer: "de nye online galleri platforme tilføjer likviditet til kunstmarkedet og vil derved udvide omfanget og dybden af kunstmarkedet, hvilket igen vil forbedre gennemsigtigheden og fremme mere præcise kunst værdiansættelser."

Fordele ved det store net-marked

Men i virkeligheden er der mange andre fordele. Websteder der sælger kunst online, er ikke behæftet med den fysiske infrastruktur som man ser i det traditionelle galleri eller auktionshus, det gør provisionen lavere, og det betyder at man kan købe kunst meget billigere. Købere kan nemmere opdage ny kunst og potentielt lettere opbygge en hel kollektion af kunst i deres eget hjem, uden absolut at skulle besøge en stor udstilling i et galleri. Samtidig bringer det nemmere kunst og købere sammen, uanset hvor de er i verden, og det er vel ikke nogen dårlig ting.

Er du parat til en ny trend?

Men det vil kun fungere hvis køberne er parat til at ofre den ene ting, der længe har været centralt for den måde man traditionelt køber kunst på - nemlig chancen for at se det og opleve værket inden købet. Det er desværre noget, som mange mennesker vil være tilbageholdende med at gøre, selvom de kan spare mange penge ved at købe direkte ved kunstneren.

Uden evnen til at sælge smukke kunstværker, er mange nystartede webshops tvunget til at sælge billige værker i tilstrækkelig mængde for at kunne overleve.

Vi er heldige i Danmark

Heldigvis er vi i Danmark godt hjulpet, da købeloven kræver at man kan returnere sin vare der er købt på nettet hvis man ikke er tilfreds, så egentlig har man en fantastisk mulighed for i ro og mag finde den kunst på nettet der umiddelbart siger en noget, for herefter at bestille den hjem og se den på sin egen væg, hvis billedet så alligevel ikke passer sin smag eller man ikke mener at billedet passer ind i sin indretning, så kan man uden at blinke returnere billedet til sælger, det er da luksus.

Tilfreds eller pengene tilbage

Vi giver 30 dages fortrydelsesret på alle vore varer, så du kan aldrig komme til at købe katten i sækken, og du kan sikre dig at det værk du bestiller passer til din stue, ved at betragte det på din væg.

Læs mere om fortrydelsesret her.

Hvorfor købe kunst på nettet?