Male et natur billede

Male et natur billede

Male et natur billede

Male et natur billede

Indrykket: 6-02-2014


Har du ikke prøvet -

at se et smukt landskab som du bare følte du gerne ville forevige i et maleri?

Man ønsker at fange følelsen, farverne m.m. . . . MEN, den slags landskaber er ofte så visuelt komplekst, at man ikke kan forestille sig at male alle detaljerne i dem!

Det kan virke overvældende, men der er en nem løsning, med en lille smule kreativ og beskæring kan du formidle præcis hvad du ønsker i en langt mere forenklet sammensætning.

Her er hvordan du gør:

Frit oversat fra denne kilde

1. Vælg et foto

I dette eksempel finder du et billede af en trækrone klædt i efterårsløv på en solrig eftermiddag hvor solen spiller med farverne i de falmede blade. Det er så smukt og er en god reference til at male efter.

Dette er det originale foto, fuld af gyldne blade og den lyse blå og hvide himmel.

Kilde

Hvis du ønsker at formidle den samme følelse af en smuk efterårsdag med sollys der kigger gennem bladene uden at male hele scenen. Så er der en simpel løsning: Omhyggelig beskæring.

2. Find et interessant udsnit

Når du skal beskære et billede kan du bruge et fotoredigeringsprogram, som du måske allerede har på din computer.

Hvis dit lærred har en størrelse på 40 × 40 cm, så start en markering der er kvadratisk og flyt markeringen rundt til forskellige områder af billedet, indtil du får et udsnit som du kan lide.

Måske vælger du dette udsnit, fordi det fanger lyset og har god plads mellem bladene.

3. Print og overfør dit billede

Så udskriver du billedet og tegner herefter en skitse på dit lærred. Husk at du ikke skal bekymre dig om hver eneste detalje, bare få de grundlæggende former og linjer, som du skal bruge.

Her er der f.eks. udeladt en del af de mindre pinde og linjer i træerne. Prøv at fange det du arbejder hen imod, så du ikke bliver fanget i detaljen.

4. Begynd at male

Start f.eks. med at male de grønne farver først, det får dem til at ligge bag bladene. Dernæst tilføj de gule farver.

Derefter mal de brune grene færdige.

Fortsæt derefter med de resterende farver i bladene.

Himlen er altid den sjove del. Normalt ville jeg nok male baggrunden først da det er det bagerste i billedet, men i dette eksempel er himmel og baggrund det sidste, men du kan selvfølgelig male det i den rækkefølge du finder bedst.

Husk også skygger i grene og blade, det er godt at have det som det sidste skridt, da det er det der giver liv i billedet.

5. Afslut med enkle detaljer

Gå tilbage og se på dit maleri fra god afstand. Du ønsker måske at tilføje et par mørke eller lyse detaljer, men husk: du skal ikke fare vild i detaljen.

Det færdige maleri giver her et indtryk af en solrig efterårsdag, og det er uden at der var behov for at male en hel landskab og ikke gå for meget i detaljer.

Giv det en chance, og nyd dit maleri!

Kilde

Har du hentet min guide til hvordan man tegner et ansigt med de rigtige forhold mellem øjne næse ører m.m.?

Hvis ikke så hent den her!

Tegne et ansigt

Male et natur billede