Stress, depression og angst

Stress, depression og angst

Stress, depression og angst

Stress, depression og angst

Indrykket: 4-11-2013


Den glade mand

Jeg har været rigtig langt nede på grund af angst og depression, men er kommet videre ved hjælp af billedkunsten.

Mine omgivelser har altid omtalt mig som den glade mand, og det er også det billede jeg har forsøgt at vise mine omgivelser.

Gode værdier

Jeg er opvokset med nogle gode og fantastiske værdier, for eksempel har jeg lært at hvis det jeg gør kan skade andre eller gøre andre kede af det, så vil jeg aldrig gøre det.

Tænk hvis alle levede efter et så enkelt princip, så ville verden være fantastisk. Men sådan ser verden ikke ud i øjeblikket, og derfor kan det nogle gange være en udfordring at leve efter dette princip, da man uvilkårligt vil tænke på at gøre andre glade, og måske glemme sig selv.

Angstanfald

Da jeg gik ned med stress og blev indlagt på sygehuset med det vildeste angstanfald vidste jeg ikke hvad der var sket, jeg troede at jeg var ved at få et hjerteanfald, men heldigvis var det "kun" angst.

”Jeg tror ikke jeg kan tage med!” - Sådan startede mareridet for mig lørdag d. 18/12-2010, familien var inviteret til sølvbryllup på Munkebjerg hotel i Vejle, men nogle dage forinden blev jeg sygemeldt fordi jeg var brændt ud.

Nu stod vi over for en fest med en masse venner, men for mig var det angstfremkaldende at skulle møde så mange mennesker.

Min kone mente at vi godt kunne tage af sted og se hvordan det gik, vi kunne jo køre hjem igen hvis det ikke gik så godt.

Men omkring middag var jeg helt ved siden af sig selv, og kunne ikke være i min egen krop. Det endte med at kroppen slog fra ved hjælp af kramper og jeg endte på sygehuset med diagnosen ”angstanfald”.

Kom videre

Heldigvis kom jeg hurtigt i psykologisk behandling og fik med tiden den rigtige medicin der kunne dæmpe angsten. Men helt rask blev jeg ikke, så min psykolog bad mig arbejde med noget jeg kunne lide, og noget jeg syntes der var spændende.

Jeg har altid elsket at tegne, og syntes selv jeg var god til det, så jeg tænkte at nu ville jeg prøve at male, og jeg gik igang med det samme, og fandt hurtigt ud af at angst og depression blev dæmpet når jeg malede, så jeg fandt ud af at det var en god terapi for mig.

Så med tiden begyndte jeg endda at sælge af mine værker, og i dag har jeg både webshop og en butik i Tørring.

Foredrag om stress og depression

Jeg blev på et tidspunkt kontaktet af Hanne fra Cafetik Refugiet i Kolding, da hun gerne ville udstille mine værker, ved samme lejlighed spurgte hun om det ikke var en ide at holde et foredrag i hendes cafe om min historie.

Jeg tøvede og sagde først nej, men Hanne fik mig overtalt, og i september 2013 holdte jeg mit første foredrag siden min nedtur.

Jeg har tidligere været en flittig foredragsholder om åndelige emner, men denne gang var en overvindelse, og for mig var det en test på om psyken kunne klare presset.

 

Billedet ovenfor malede jeg da jeg havde det rigtig skidt, på det tidspunkt havde jeg endda selvmordstanker, men det at få mine følelser ud på et lærred hjalp mig ud af de negative tanker der bevægede sig i mit hovede.

Billedet hedder Maskevalg, og jeg vil lade beskueren selv danne sig et indtryk af hvad billedet betyder for dem, men for mig har det en hel bestemt betydning.

Stress, depression og angst